Od Juna registracija i nalepnica za e-trotinete i e-bicikle

afifa tehnicki pregled

Nova pravila za e-trotinete i e-bicikle, stupaju na snagu od 5. Aprila prema najnovijim propisima Nove ekonomije.

Vlasnici ovih vozila će biti u mogućnosti da podnesu zahtev za registraciju i postavljanje odgovarajuće nalepnice od Juna. Samo vozila s ovom registracijom će smeti da učestvuju u saobraćaju od 15. Juna.

Pravila za registraciju, detaljno opisana u Pravilniku objavljenom krajem Februara, zahtevaju od vlasnika da dostave lične podatke, podatke o vozilu i tehničku dokumentaciju. Nalepnica će imati specifičan izgled s jasnim informacijama o vozilu i karakteristikama.

Ova inicijativa ima za cilj regulisanje upotrebe električnih vozila u saobraćaju, obezbeđujući jasne smernice vlasnicima i unapređujući sigurnost. Postavljanje nalepnica olakšava praćenje i identifikaciju vozila u slučaju potrebe.

Proces registracije i postavljanja nalepnica će se obavljati na mestima koja odredi Agencija za bezbednost saobraćaja, a detalji će biti dostupni na njihovom zvaničnom internet sajtu.

Izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja uvedene su dodatne odredbe za vozače lakih električnih vozila, uključujući nošenje prsluka i kacige, zabranu slušalica tokom vožnje, te ograničenje na korišćenje određenih staza i traka.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *